Groep 4 Actueel

Februari 2018

De eerste vijf weken van het nieuwe schooljaar zijn al weer voorbij. Met 4x Wijzer hebben we gewerkt over het thema ‘reptielen’. De kinderen waren erg enthousiast over dit thema en hebben daarom ook veel geleerd. We weten nu wat het verschil is tussen een amfibie en een reptiel, wat ze eten en de kenmerken van een reptiel. Ook is Kyra uit groep 8 in de klas geweest om er over te vertellen. Na de vakantie starten we met het thema ‘wonen’. We gaan aan de slag met de volgende vragen: hoe wordt een huis gebouwd en getekend, hoe ziet jouw droomhuis eruit?, verschillende soorten huizen in Nederland, maar hoe zien de huizen in andere landen eruit?

In januari hebben we alle Cito toetsen afgenomen. Alle kinderen hebben het echt heel erg goed gedaan. We zijn trots op ze. U krijgt de uitslag van de toetsen mee met het rapport eind februari.

Met rekenen zijn we momenteel bezig met klokkijken: vijf en tien minuten voor het hele en halve uur. Ook oefenen we de sommen zoals 35+29= We rekenen deze sommen uit met behulp van een getallenlijn: hierop maken we sprongen. We tellen altijd eerst de tientallen op: 35+20=55 daarna vullen we 55 aan tot het volgende tiental dus 55+5=60 en daarna doen we de laatste stap 60+4=64

Het is een lange weg om het steeds uit te schrijven maar door dit veel te oefenen kunnen kinderen het straks uit hun hoofd.

Bij spelling hebben we veel geoefend met de ei/ij en de ou/au woorden. We hebben er een rap gezongen zodat deze woorden goed ingeoefend worden. Ook hebben we woorden leren schrijven met aan het eind een d/t en woorden met aai/ooi/oei.

Met taal hebben we geleerd hoe een zin is opgebouwd. In een zin zit een werkwoord en een wie/waar/wanneer deel. In welke volgorde staan ze?

U ziet we hebben hard gewerkt! Rest ons deze week nog het Carnavalsfeest en dan kunnen de kinderen weer genieten van een weekje vrij. Hopelijk knappen alle kinderen snel op. Er zijn veel kinderen met buik-, en hoofdpijn en PHPD (voor wie niet de serie Luizenmoeders volgt….Pijntje Hier en Pijntje Daar) 😉

 

 

December 2017

De gezellig drukke feestmaand is op 1 december van start gegaan met de musical ´Het vergeten Pietje´.  Alle kinderen hebben hard geoefend om hun rol en de liedjes in te studeren. Ook hebben we samen alle attributen verzameld en gemaakt. Alle ouders, opa´s en oma´s hebben genoten van het optreden. Hieronder een kleine impressie.

september 2017 

Inmiddels zijn we al een paar weken bezig en hebben we een start gemaakt met het werken op de chromebooks. Dit viel niet mee! Het is best lastig om een emailadres en wachtwoord in te vullen en ook nog letten op hoofdletters en punten…. gelukkig heeft groep 7 ons geholpen en na een paar dagen kon iedereen het al alleen!

Met 4 x wijzer werken we over het thema ‘vervoer’. We hebben gesproken over voertuigen; hoeveel ken je er? Maar ook over hoe ze het milieu vervuilen en voertuigen van vroeger.