Groep 1/2B Actueel

Maart 2018

De groepen 1/2 hebben een “Kiezel en druppel”training gevolgd. Bij de laatste les zijn ouders welkom en laten de kinderen zien wat ze geleerd hebben. Aspecten als  opkomen voor jezelf, zeggen als je iets niet wil en focussen komen op een speelse manier aan bod en kunnen zowel thuis als in de klas in allerlei situaties gebruikt worden.

 

 

 

 

 

 

Maart 2018

We werken aan het thema “boerderij”. natuurlijk hoort daar ook een uitje aan de boerderij bij. De kinderen mogen de lammetjes een flesje melk geven, knuffelen met de konijnen en jonge katjes, allemaal mee in de aanhangwagen en achter het stuur van de tractor.

 

 

 

 

 

 

 

Februari 2018

Na de kerstvakantie zijn we begonnen met het thema “theater”. In de klas hebben we een hoek omgetoverd tot een theater, en in een andere hoek konden de kinderen zichzelf en elkaar schminken. Ondertussen werd er druk geoefend voor het échte theater. Vlak voor de voorjaarsvakantie hebben de kinderen het stuk “Alles heeft een kleur” 3 keer opgevoerd. Iedereen kwam kijken, ouders, opa’s en oma’s en de andere kinderen van school. Wat ging het goed!

 

 

 

 

 

November 2017

Sinterklaas is weer in Willemstad aangekomen, in groep 1-2b zijn de voorbereidingen voor zijn bezoek aan de klas in volle gang. Oefenen voor de pietengym, pepernoten bakken, liedjes zingen, een cadeau voor Sinterklaas maken en het sinterklaasverhaal naspelen. Wat een gezellige tijd!

Foto’s van het sinterklaasfeest op 5 december vindt u bij fotoboek, sinterklaas 2017!

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober 2017

In de herfst vallen de blaadjes, eikels en kastanjes van de bomen, maar ook de appels. De kinderen bedenken wat we kunnen maken van de appels. Het worden appelflappen. We maken eerst een boodschappenlijstje en gaan daarna hard aan het werk; appels snijden, suiker en kaneel erbij en bladerdeeg vullen. Mmmm, we kunnen niet wachten om de appelflappen lekker op te smullen!

 

 

 

 

September 2017

We starten met een  groep van 13 kinderen, 7 kinderen in groep 2 en 6 kinderen in groep 1. We zijn een gezellige, enthousiaste groep en doen veel spelletjes in de kring om elkaar beter te leren kennen.

 

 

 

 

Ook spelen en werken we dagelijks aan de tafel of in de hoeken. We starten dit schooljaar met het thema ‘school’.

 

 

 

 

 

We gaan elke dag buiten spelen op het kleuterplein!

 

 

 

 

 

 

 

 

En elke week gymmen we in het speellokaal, kijk maar hoe goed wij het al kunnen.