Groep 6 actueel

Week 26-03 tot 30-03

Maandag: We hebben heel hard gewerkt en we hebben buiten gespeeld.

En we hebben nog trefwoord gedaan.En we hebben 4xwijzer gedaan.

 

Dinsdag: In de ochtend trefwoord zoals normaal.En daarna zijn

we wezen gymmen.En buiten spelen en rekenen en taal.

 

Woensdag: We hebben gewerkt en we hebben buiten gespeeld. En we hebben voorbereiding voor de paasviering van de volgende dag.

 

Donderdag: We hebben deze dag de paasviering gehad en we hebben workshops gedaan. En heerlijk geluncht met de hele klas. En we hebben de passion voor kids gedaan.

 

Week 02-04 tot 06-04

Dinsdag: We hebben gegymd en we hebben slagbal gedaan. (Fedde’s lievelings spel bij gym.) en we hebben gewerkt. En we hebben voorbeidingen gedaan voor de meester en juffen dag.

 

Woensdag: Het was juffendag eerst hebben we ons verzameld bij de klas.

Daarna hebben we de cadeautjes verstopt en de juffrouw heeft ze

gezocht. En we hebben spelletjes gedaan.

Donderdag: We hebben gewerkt en we hebben buiten gespeelt.

En we hebben 4xwijzer gedaan.

 

Vrijdag: We hebben gegymd. En daarna gegeten toen zijn we de

rekentoets wezen maken.En nu zijn we 4xwijzer aan het doen

En we gaan nog buitenspelen.

 

Geschreven door Fedde en Jesse


Maandag 19 maart t/m vrijdag 23 maart

We hebben gerekend en spelling gedaan. Taal gedaan en een keer de klassendienst gedaan en gym gedaan en handvaardigheid gedaan (dat is knutselen) en 4xwijzer gedaan,

Geschreven door Bas en Ole

—————————————————————————————————————————

We begonnen met lentekriebels deze week. Dat is seksuele voorlichting. Met lentekriebels hadden we het over de geslachtsdelen, verliefd zijn en goede vrienden.

We hebben de rollen voor de paasviering verdeeld daar doet heel de school aan mee. Want we gaan het paasverhaal na spelen.Wij doen het stukje dat Jezus bij Pilatus is. En we hebben de benodigdheden besproken voor het paasstukje. Fenne is Pilatus, Thygo is Jezus, Fedde is Barabas, Lieke en Calvin zijn soldaten en de rest is volk.

Deze week zijn we weer bezig geweest met de complimentenbal. Dat is een bal die de juf in iemands laatje stopt. Het kind dat de complimentenbal heeft moet iedereen een compliment geven zonder dat ze het door hebben. Aan het einde van de dag moet de klas raden wie de bal heeft. Een soort van wie is de mol.

We hebben met gym op vrijdag indianen trefbal gedaan en dinsdag weten we niet meer.

Met kwink zijn de jongens en de meiden gescheiden. De jongens gingen met juf Francien mee en de meiden gingen met de juf aan de slag. Ben je benieuwd wat ze doen vraag het aan je kind, want dat kunnen wij helaas niet vertellen.

Met juf Judith met handvaardigheid hebben we paaseieren versierd op donderdag. Dit hebben we gedaan met stempels, die we zelf gemaakt hebben.

We zijn verder gegaan met de spellen die we maken met info over Zuid-Nederland met 4x wijzer. Die kunnen andere kinderen spelen als die klaar zijn. Wij maken de spellen: kwartet, eens oneens, luisterspel, bingo, memory.

En we hebben een van de laatste boekbesprekingen gehad donderdag want er moeten nog 2 kinderen. En we hebben nieuwe meubels die in de gangen staan als vervanging voor de grote groep tafels zijn er dus bankjes met een tafel.

 

Geschreven door Lieke en Julie


Knutselen voor Sinterklaas

De Sint en zijn pieten zijn weer in het land. Om de klas en de gang te versieren, zijn we pietjes aan het knutselen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Donderdag 16 november

Vanmiddag zijn we met de klas naar Zevenbergen gereden. We hebben in theater de Schuur een voorstelling gekeken. De voorstelling heet: ‘De brief voor de Koning’. Het werd gespeeld door maar één man. Hij maakte alle geluiden zelf en speelde alle rollen die bij het verhaal hoorde. Het verhaal ging over een ridder die een brief naar de Koning toe moest brengen. In die brief stond iets belangrijks voor de Koning. Wij vonden het een aparte voorstelling, omdat we bij het woord theater een ander beeld hadden. Maar het was van die man heel knap dat hij alles alleen kon voordragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijdag 10 november

Vanmorgen begonnen we de dag met een ontbijt. Iedereen kwam in pyjama naar school en een aantal kinderen hadden ook hun knuffels meegenomen. We hadden bij het ontbijt veel keuze en hebben gezellig met elkaar ontbeten.