Groep 3 actueel

Januari

De tijd gaat ontzettend snel en dat is in de klas ook te merken. We zijn inmiddels al ongeveer op de helft van de leerstof van dit jaar. En wat leren de kinderen in groep 3 in een korte periode altijd ontzettend veel. Ondertussen hebben we bijna alle letters geleerd en kunnen we steeds meer boekjes en langere verhaaltjes lezen. Na kern 6 zal de wintersignalering van veilig leren lezen afgenomen worden.

Met rekenen zijn we nu heel druk bezig met plussommen en minsommen. Deze worden nog aangeboden in de vorm van bussommen. Hoeveel mensen zitten er in de bus, hoeveel stappen er in of uit en hoeveel blijven er dan nog over?

En ook met schrijven zijn de kinderen erg gegroeid. Zelf ook allemaal erg trots dat het ze steeds makkelijker afgaat en als ze een supermooie letter hebben geschreven.

Naast al het leren hebben we ook heel veel leuke dingen te doen in de klas. Ook wij hebben met elkaar een hele gezellige feestperiode gehad. Eerst was het een groot feest met Sinterklaas waar de nodige spanning bij kwam kijken. Maar wat een gezellige sfeer met de vrolijke liedjes, de pietengym en de Sint met zijn Pieten op bezoek.

 

 

 

 

 

 

 

Nadat we weer voor een jaar Sinterklaas gedag hebben gezegd en hebben uitgezwaaid, was het tijd om door te gaan met de Kerstperiode. De hele klas heeft geholpen met het optuigen van de boom. Ook weer zo gezellig! In deze weken hebben we zelfs nog mogen schaatsen op de ijsbaan. Voor sommigen was dat de eerste keer schaatsen, maar het ging hartstikke goed.

Met de Kerstviering hebben we alleen maar lekkere hapjes in de klas gemaakt, waar iedereen goed zijn best op had gedaan. Een aantal waren wel wat gespannen voor de avond, maar eenmaal met elkaar hebben wij een heel gezellig diner gehad waar we met z’n allen van hebben genoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de vakantie gaan we weer lekker aan de slag in de klas. Dan zullen ook snel de eerste Cito-toetsen van het jaar worden afgenomen. De resultaten hiervan worden besproken met de rapportgesprekken.

Oktober
De eerste periode van het schooljaar zit erop en er is al heel hard gewerkt in groep 3. Al het werken was wel even wennen, maar dat gaat nu al vanzelf. Het leren rekenen, schrijven en lezen is namelijk ontzettend leuk. We hebben al heel veel letters geleerd, namelijk: i-k-m-s-p-aa-r-e-v-n-t-ee-b-oo. Deze letters kunnen wij ook al chique (schrijfletter) schrijven.
Net als de hele school hebben ook wij tijdens de Kinderboekenweek aan het thema ‘Gruwelijk eng’ gewerkt. We hebben het liedje en dansje¬†van Kinderen voor Kinderen geleerd. Maar ook hebben we mooie tekeningen en handvaardigheidopdrachten bij het thema gemaakt. Tijdens de afsluiting hebben we hele enge hapjes gemaakt en hiervan gesmuld.