Groep 1/2A Actueel

September 2017

We starten dit schooljaar met een gezellige, enthousiaste groep van 15 kinderen. We starten met het thema ‘school’. We spelen en werken aan de tafels en in de hoeken over dit thema, we doen leuke en leerzame spelletjes in de kring om elkaar beter te leren kennen.

 

 

 

 

 

Oktober 2017

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘griezelen’, waarbij de boeken van Hennie de heks centraal staan bij de kleuters. Ook krijgen we bezoek van het meeleeftheater “Limativio”, even lekker griezelen met elkaar!

 

 

 

 

 

November/december 2017

Sinterklaas is gelukkig weer in Willemstad aangekomen. De kinderen mogen hun schoen zetten en gelukkig heeft zwarte piet voor iedereen een cadeautje meegenomen. Twee weken lang spelen en werken we over Sinterklaas en op 5 december komt Sint dan eindelijk bij ons in de klas. Foto’s van deze feestelijke dag ziet u bij fotoboek Sinterklaas 2017!

 

 

 

 

Februari 2018

Na de kerstvakantie zijn we begonnen met het thema “theater”. In de klas hebben we een hoek omgetoverd tot een theater, en in een andere hoek konden de kinderen zichzelf en elkaar schminken. Ondertussen werd er druk geoefend voor het échte theater. Vlak voor de voorjaarsvakantie hebben de kinderen het stuk “Alles heeft een kleur” 3 keer opgevoerd. Iedereen kwam kijken, ouders, opa’s en oma’s en de andere kinderen van school. Wat ging het goed!

 

 

 

 

Maart 2018

De groepen 1/2 hebben een “Kiezel en druppel”training gevolgd. Bij de laatste les zijn ouders welkom en laten de kinderen zien wat ze geleerd hebben. Aspecten als  opkomen voor jezelf, zeggen als je iets niet wil en focussen komen op een speelse manier aan bod en kunnen zowel thuis als in de klas in allerlei situaties gebruikt worden.

 

 

 

 

 

 

Maart 2018

We werken aan het thema “boerderij”. natuurlijk hoort daar ook een uitje aan de boerderij bij. De kinderen mogen de lammetjes een flesje melk geven, knuffelen met de konijnen en jonge katjes, allemaal mee in de aanhangwagen en achter het stuur van de tractor.